پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد: ۷۰ درصد از ۱۹ هزار تن گوشت قرمز تولید شده سالانه در استان توسط واحدهای پرورش گاو شیری تامین میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدعلی حاتمی زاده گفت: حدود ۱۱۵ هزار و ۸۴۰ راس گاو و گوساله در استان وجود دارد که ۱/۶ درصد جمعیت دام سنگین کشور را شامل میشود. یزد، مهریز، اشکذر و تفت از لحاظ پرورش گاو شیری رتبههای اول تا چهارم را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: در حال حاضر ۶۵۲ واحد گاو شیری صنعتی و ۷۶۶ واحد گاو شیری نیمه صنعتی و سنتی وجود دارد که این دامها با وجود شرایط اقلیمی استان یزد، سالانه بیش از ۲۸۳ هزار تن شیر خام تولید میکنند که حدود ۴۰ درصد آن مازاد بوده و به استانهای همجوار صادر میشود.
حاتمی زاده ادامه داد: ۳۱ ایستگاه جمع آوری شیر در سطح استان وجود دارد که ۲۷ مورد آن فعال بوده و روزانه حدود ۴۳۰ تن شیر خام به این ایستگاهها وارد و بعد از آنالیز به کارخانجات فراوری مواد لبنی ارسال میشود.
وی اظهار داشت: در راستای افزایش بهرهوری در واحدهای دامپروری با توجه به خودکفایی در تولید شیر خام، امکانات کشتارگاهی مناسب در فراوری محصولات تولیدی، کارخانههای تولید خوراک دام و طیور، استفاده از ظرفیت انبارهای بندر خشک در واردات نهادههای دامی و صادرات این محصولات، مجتمعها و پهنههای پرورش دام و طیور، برنامههایی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یکی از مهمترین برنامهها را بهینه سازی و بهسازی واحدهای پرورشی در مصرف انرژی و افزایش تولید شیر خام و گوشت قرمز عنوان کرد و گفت: این مساله از روش توسعه تلقیح مصنوعی، استفاده از نژادهای دو منظوره و اقتصادی کردن واحدهای روستایی، ایجاد کارگاههای فراوری ضایعات کشاورزی و فراوری مواد لبنی امکان پذیر است.